Limba germana matern pentru prescolari

Deutscher Kindergarten und Afterschool

  • 0722 22 MAJA
  • Str. Garlei Nr. 78

Fotoklub*

Copiii iubesc să facă poze cu aparatul foto digital sau cu telefonul mobil. Fac nenumărate instantanee, in cele mai familiare, dar și în cele mai neașteptate momente și locuri. Imediat dupa click! verifică pe ecran ce a ieşit şi o iau de la capăt. Click!

La FOTOKLUB copiii descoperă că acel click! poate deveni o bucăţică de artă, artă făcută de ei. Vor descoperi că printr-un click pot spune ceva, pot emoţiona pe cineva, pot surprinde momente unice care vor ramâne in albumul foto al familiei.

Invăţăm să fim atenţi la culori, la forme, la dimensiuni, la numărul obiectelor sau la consistenţa lor.
Totul ţine de unghiul din care privim, de perspectivă.

Învăţăm să observăm!
Devenim atenţi la ceea se întâmplă în jurul nostru! Ne decidem ce ne interesează, învăţăm să ne concentrăm asupra a ceea ce dorim să arătăm, învăţăm să ţinem aparatul foto corect şi stabil şi abia apoi facem click!

Pomi, tobogane, păsări, flori sunt subiecte minunate de exterior. Lumina naturală face miracole în reuşita pozelor. Vom fotografia şi colegii şi prietenii de la Biene Maja, afară, în livadă.

După care vom face portrete în interior, la lumina artificială a becului. Să vedem diferenţele! Diferenţele de lumină sunt clare. Dar mai apar nişte detalii : în anumite portrete copiilor par să le crească frunze din cap sau să le iasă leagăne din urechi. Învăţăm să fim atenţi la fundal !

Prin exerciţiul fotografiei devenim atenţi la ceeea ce se întâmplă în jurul nostru, dar si la noi! E o plăcere să observi atâtea lucruri noi acolo unde credeai că ştii deja totul.

Atenţia la culoare, lumină, perspectivă, la fundal, îmbinate cu cunoştintele tehnice – să ținem aparatul nemișcat când apăsăm click, să facem zoom pentru a apropia obiecte – vor face din micii fotografi adevărați artiști.

La FOTOKLUB copiii dau frâu liber imaginației și creativității lor. Cei foarte mici vor căuta într-un spațiu dat ( curte, livadă, clasa de curs etc) obiecte de aceeași culoare pe care le vor desena, apoi le vor fotografia. Vor fotografia obiecte care încep cu aceeași litera, sau care aparțin aceleiași persoane.

”Ascunși” în spatele aparatului foto până și cei mai timizi copii se deschid și fac parte cu drag dintr-un grup. Iar prin fotografie aceștia pot descoperi interese comune cu alți copii și pot astfel lega noi prietenii.

La FOTOKLUB privim fotografii celebre împreuna si discutăm despre ele. Ne dezvoltăm nu doar vocabularul, ci și ochiul critic. Pornind de la acele fotografii, iar, pe urma, de la propriile poze, copiii vor crea povești. Dăm frâu liber imaginației și creativității și învățăm totodată să compunem povești prin poze!

La finalul fiecarei lectii privim pe laptop pozele făcute de copii și discutăm despre ele. Toate aceste fotografii vor rezulta într-o expoziție la final de atelier.

Vă invităm cu drag să descoperiți interesele copilului Dumneavoastra!

* curs oferit doar membrilor Kinderama Family Club
Web design by: NewBlack.ro