Die Starter (2-3 ani)

Orice inceput e greu! De aceea noi suntem langa copiii Dumneavoastra, pentru a-i ajuta si a le ghida primii pasi in comunitate. Niciun obstacol nu e imposibil de trecut atunci cand ai alaturi “uneltele” potrivite, prietenii si ajutorul de care ai nevoie! La Biene Maja, noi ne propunem sa va insotim copiii atat la adaptarea in noua comunitate cat si la trecerea in etapa marilor descoperiri ale vietii prin obiective concrete si usor de urmarit, atat de catre educatori cat mai ales de catre parinti:

Mai multe detalii »

Die Kleinen (3-4 ani)

Pe masura ce copiii se adapteaza la obiectivele grupei Starter si reusesc o integrare in noua comunitate, ei vor putea avansa in aceasta grupa. Veti descoperi cum la acest nivel de varsta si maturitate atins, copiii repeta cu mai mare usurinta, pronunta mai corect si ajung sa poata emite enunturi simple in limba germana in dialog cu educatoarea. De asemenea acumuleaza vocabular specfic temelor educationale parcurse, pot sa ofere scurte raspunsuri la intrebari, stapanesc vocabularul uzual legat de rutinele zilnice, redau cantece si poezii in limba germana.

Mai multe detalii »

Die Mittleren (4-5 ani)

La grupa mijlocie nivelul de complexitate a limbajului folosit creste, vocabularul se imbogateste si incepe sa curpinda si unele notiuni abstracte. Copiii incep sa se familiarizeze cu diverse structuri gramaticale. Vor fi capabili sa redea in fraze simple diverse intamplari,  actiuni, povesti, si sa descrie imagini exprimandu-se in propozitii.

Mai multe detalii »

Die Grossen (5-6 ani)

La grupa pregatitoare copiii utilizeaza exclusiv limba germana atat in activitatile de joc cat si in cele de invatare, atat in relatia cu educatoarea cat si intre ei. Ei devin apti sa se prezinte detaliat; descriu imagini complexe, isi imagineaza situatii si formuleaza enunturi corespunzatoare. Copiii pot deja reda povesti complexe, pot detalia actiunea, pot descrie si caracteriza personajele, isi pot argumenta preferintele. De asemenea isi imagineaza jocuri de rol, asumandu-si diverse personaje, construind dialoguri si pot descrie in detaliu jocuri si experimente, cu reguli si succesiunea etapelor. Limbajul este corect din punct de vedere gramatical, iar vocabularul este variat, complex.

Mai multe detalii »