Limba germana matern pentru prescolari

Deutscher Kindergarten und Afterschool

  • 0722 22 MAJA
  • Str. Garlei Nr. 78

Bun venit la Biene Maja!

Data: 22.09.2014


Dragi parinti,

Anul 2014 a fost deosebit pentru ca a constituit pentru comunitatea Die Biene Maja un an al consolidarii. S-au implinit 7 ani de cand functionam si deja a patra generatie de copii a trecut cu brio testul de admitere la Colegiul Goethe.

Performanta

Aceasta performanta vine sa confirme valoarea standardelor si modelului de pregatire pe care l-am construit pe baza programei “Pyramide” dar mai ales a competentei, dedicatiei si perseverentei corpului didactic si personalului institutiei noastre.

Pregatirea este asidua si uneori obositoare pentru toti. Reusim insa sa avem o multime de momente vesele si fericite atat in timpul cursurilor cat si in activitatile extra-curiculare, in excursiile si taberele noastre. Am demonstrat inca odata ca stapanim formula castigatoare a ingredientelor seriozitate, perseverenta si distractie pentru invatarea unei limbi atat de grele ca germana.

Dotarile

In ceea ce priveste infrastructura, la inceputul anului am renovat salile de curs, bucataria si dormitoarele. Ne-am asigurat ca dotarile corespund necesitatilor curiculare pentru ca experienta de invatare sa fie optima. In curte am instalat un sistem de irigatii subteran si am regazonat pentru ca joaca in aer liber sa fie in continuare o placere pentru cei mici.

La Biene Maja, asa cum v-am obisnuit, mentinem standardele ridicate si intram in linie dreapta cu pregatirea pentru admitere a unei noi generatii de viitori scolari. Tinem sa va multumim pentru recomandarile facute, care au dus la ocuparea locurilor aproape de capacitatea maxima.

Afterschool

Dat fiind acest fapt, s-a impus decizia de a procura un nou spatiu pentru After-school. Spatiul ramas prin plecarea scolarilor va fi de mare folos in desfasurarea cursurilor optionale, spre beneficiul copiilor.

Pe scolari anul 2014-2015 ii gaseste in “casa noua” asadar! Noul sediu, localizat pe acceasi strada, se constituie in spatiul perfect pentru concentrare la rezolvarea temelor.
Ca si in anii trecuti, nu ne limitam doar la suport in rezolvarea temelor. Ne ocupam ca ei sa lucreze in plus la materiile care cer mai multa “aplecare” pentru performanta optima. Copiii citesc, joaca impreuna cu tutorii jocuri relaxante dar istete, picteaza sau mesteresc.

Optionalele

Noul spatiu permite in plus organizarea de cursuri optionale care sa raspunda intereselor copiilor si sa dea sens si continut timpului ramas copiilor pana la plecarea acasa cu o oferta variata si cuprinzatoare de activitati sportive, cursuri de dezvoltare a intelectului, cursuri de limbi straine. Ne dorim sa implicam copiii in proiecte de grup si individuale prin care sa invete sa lucreze in echipa dar si sa se angajeze social.

Continuam si in acest an traditia taberelor, a excursiilor si festivitatilor anuale. Sunt activitati importante pentru diversificarea experientelor de viata ale copiilor. Ca in fiecare an, va vom surprinde cu destinatii interesante si programe prin care copiii se vor relaxa dar in acelasi timp vor invata lucruri noi, utile si distractive.

Comunicarea

In planul comunicarii cu parintii am decis sa devenim mai activi, mai ales prin intermediul noilor medii. Veti remarca noua noastra pagina de internet www.bienemaja.ro, mult extinsa si cu un nou look.

De asemenea va invitam sa urmariti toate noutatile pe noua noastra pagina de facebook www.facebook.com/KindergartenMaja.

In speranta ca toate aceste noutati fac din “Biene Maja Kindergarten & Afterschool” o experienta frumoasa atat pentru cei mici cat si pentru parinti, va multumim pentru increderea acordata si va asiguram de intreaga noastra dedicatie si implicare.

Web design by: NewBlack.ro